Herontdekking van kracht

Hoe powerliften mijn leven veranderde

Voordat ik naar de sportschool ging, worstelde ik al langere tijd met problemen met mijn zelfbeeld, zelfvertrouwen en gezonde voeding.

De mentale en fysieke kracht die ik via het powerliften heb ervaren, heeft me het vertrouwen in mijn lichaam teruggegeven. Ik sta nu steviger in mijn schoenen en durf meer ruimte in te nemen, niet alleen in de sport, maar ook in mijn dagelijks leven.

"Het ontdekken van mijn passie voor krachttraining en powerliften heeft een enorme kracht in mij aangewakkerd."

Als ik terugkijk op hoe ver ik ben gekomen, weet ik dat ik sterker ben dan ik ooit had gedacht. Ondanks mijn chronische ziekte blijf ik het beste uit mezelf halen, ook al is dat een voortdurende strijd.

Tegelijkertijd zou ik wellicht nooit zo serieus en gedreven zijn geworden als ik niet ziek was geweest. Een lange ziekteperiode in een rolstoel geeft veel ruimte om na te denken over hoe je je leven zou willen vormgeven.

Alle obstakels die we dagelijks zien en overwinnen, zijn mijn dalen misschien een extreme van, maar geven het belang van sport, gezondheid en psychologische groei weer.

Coco Michelle

ERVARING EN CERTIFICERING

Wetenschappelijke inzichten leiden elk aspect van jouw coaching. Mijn doel is om een uniek plan te ontwikkelen dat jouw beste resultaten garandeert.​

TOPSPORTER

Sinds 2019 ben ik actief als NOC*NSF IPF powerliftster. In de afgelopen jaren heb ik verschillende nationale titels behaald, waaronder 2x Nederlands Kampioen Junioren. Ook heb ik internationale wedstrijdervaring opgedaan op het WK Bankdrukken in Litouwen. Deze ervaringen en het feit dat ik nog steeds zelf op topniveau meedraai, zorgt ervoor dat ik weet wat voor obstakels mijn atleten mee te maken krijgen. Ik kan daardoor beter inspelen op hun behoeften.

HENSELMANS PT

Deze curus is gefocust op wetenschappelijk onderbouwd onderzoek naar nieuwste bevindingen in de krachtsportwereld. Het is een evidence-based benadering van training en voeding, gericht op optimale resultaten en wetenschappelijke nauwkeurigheid. Hierdoor ben ik op de hoogte van de nieuwste bevindingen in krachtsport en powerlifting. Mijn enthousaisme en nieuwsgierigheid in het vak zorgt er daardoor voor dat je geen achterhaalde informatie zal ontvangen.

SPORTSCHOOL

Je kan pas weten wat wel en niet werkt als je oefent. Dit is voor mij de reden geweest om eerst drie jaar praktijkervaring op te doen in een sportschool als personal trainer en coach. Hierdoor ben ik beter in staat om effectief online met mensen te werken. Het begrip van hoe individuen op specifieke feedback reageren, vereist praktijkervaring.

HBO LIFESTYLE COACH

Na het volgen van de Henselmans Cursus wilde ik de focus leggen op de psychologie achter coaching. Daar is deze studie op gericht. Het is een verdieping om mijn atleten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling, met de focus op het verbeteren van communicatie en gedragsverandering.

2015

Door een functionele neurologische stoornis belandde ik in een rolstoel. Hier heb ik anderhalf jaar in gezeten. Ter revalidatie begon ik met krachttraining bij een fysio.

2019

Na een lang revalidatieproces begon ik in 2019 met powerliften, dit jaar deed ik ook mee met mijn eerste wedstrijd, waar ik een 3e plek behaalde op het NK junioren Powerliften.

IMG_20190624_120256_498

2020 - 2021

Ik werd in 2020 en 2021 Nederlands Kampioen Powerliften!

2022

Een zware terugval bracht me terug bij af, waardoor ik voor de tweede keer in mijn leven opnieuw moest leren lopen.

2023

Het jaar van de comeback! Een 180kg PR gaf me een 1e plek op de Odin Cup en we zijn nog lang niet klaar!

Atletische Prestaties

Odin Cup 2023 - 1e plek
NK Powerliften 2022 - 3e plek
World Bench Press Championships 2021 in Litouwen - 4e plek