De Guacamole Breakdown: Stress, Vermoeidheid en Emoties

Guacamole op roze achtergrond

We hebben allemaal wel eens van die momenten gehad waarop onze reactie op een situatie volkomen onredelijk of buitenproportioneel leek. Zo’n moment waarop de kleinste tegenslag kan aanvoelen als een totale ramp. Mijn “Guacamole Breakdown” was zo’n moment. En zoals ik later besefte, was het niet de guacamole waar ik eigenlijk boos op was, maar eerder een combinatie van stress en vermoeidheid die me over het randje duwde.

In mijn geval begon dit hele voorval met een zwaar weekend. Ik was ergens blijven slapen waar geen ontbijt werd geserveerd, wat op zichzelf geen groot probleem was als mijn wekker me niet had laten zitten. Het gevolg was dat ik ‘s ochtends al een maaltijd miste, wat mijn humeur en energie niet ten goede kwam.

Uiteindelijk keerde ik pas rond 1 uur ‘s middags terug naar huis, uitgehongerd en chagrijnig. Ik dook meteen de koelkast in, op zoek naar mijn gebruikelijke maaltijd: wraps met kip, yoghurt en guacamole. Een voedzame lunch hoog in eiwit en vet. Maar tot mijn grote teleurstelling merkte ik dat mijn ouders de guacamole hadden weggegooid, omdat deze mogelijk niet meer goed was. En dat was de druppel die de emmer deed overlopen.

In een uitbarsting van vermoeidheid en frustratie werd ik boos op de guacamole. Ik gooide mijn pak wraps boos op het aanrecht en stortte tranen van woede en verdriet uit. Tegelijkertijd probeerde ik aan mijn moeder uit te leggen dat mijn boosheid niet tegen haar gericht was voor het weggooien van voedsel dat over de datum was, maar eerder gericht was op de chaos en het ongemak van die hele ochtend. Het was een heuse “Guacamole Breakdown.”

Dit soort emotionele uitbarstingen zijn niet ongewoon, en vaak vinden ze plaats onder invloed van stress en vermoeidheid. Als we gestrest zijn of oververmoeid, kunnen onze hersenen minder goed functioneren, en kleine problemen kunnen dan voelen als onoverkomelijke obstakels. Dit is waarom het zo belangrijk is om goed voor onszelf te zorgen en de tekenen van stress en vermoeidheid te herkennen.

Vaak is een beetje slaap en wat rust alles wat we nodig hebben om onze emoties weer in balans te brengen. Na mijn “Guacamole Breakdown” besefte ik dat ik gewoon even moest ontspannen. Dus besloot ik een dutje te doen, en dat hielp me om me weer op te laden.

Dus, als je jezelf ooit betrapt op een emotionele uitbarsting die niet helemaal in verhouding staat tot de situatie, onthoud dan dat vermoeidheid en stress vaak de boosdoeners zijn. Het is oké om even een pauze te nemen, tot rust te komen en wat slaap te krijgen. We zijn ook niets anders dan grote kleuters die af en toe een powernapje nodig hebben. Soms is dat alles wat je nodig hebt om weer met een heldere geest en een kalmer hart de wereld aan te kunnen.

Laten we samen streven naar een gezondere balans tussen inspanning en rust, zodat we kunnen voorkomen dat de guacamole het ooit weer moet ontgelden.

Coco Michelle

Deel dit artikel:

Lees ook: